Social Return (SROI)

Steeds meer overheden zetten ‘social return’ in om bedrijven ertoe te bewegen mensen uit bijzondere doelgroepen in dienst te nemen of een werkervaringsplaats te bieden. Bij aanbestedingen hebben bedrijven die op deze wijze hun maatschappelijke verantwoord ondernemen vormgeven een stapje voor op andere aanbieders. Ook bedrijven zetten steeds vaker hun inkoopbeleid in om hun sociale impact te vergroten.

Wij zijn leverancier van koffie automaten aan ministeries en overheidsgebouwen. MVO Participatie heeft ons enorm goed geholpen om aan de bijbehorende social return verplichting te voldoen, via hun sroi methode. Zo zijn er landelijk enkele service medewerkers geleverd voor het schoonhouden en bijvullen van de koffie automaten en zijn er op ons hoofdkantoor een klantenservice- en administratief medewerker gestart.  Voor ons de manier voor sociaal ondernemen.

Social Return is het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is bedoeld voor ondernemers die hun sociale hart willen laten spreken. Het is een goed instrument voor werkgevers om invulling te geven aan MVO. Bovendien wordt social return on investment steeds belangrijker bij aanbestedingen.

Voldoen aan Social Return

U heeft die overheids-aanbesteding gewonnen, gefeliciteerd! Vanuit Social Return moet u nu verplicht kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geven op werk of ontwikkelingen. Of u wilt “gewoon” sociaal ondernemen. Waar moet u heen? Hoe pakt u dat aan? Wij ontzorgen u door de opdracht m.b.t. de sociale paragraaf uit handen te nemen. U kunt zich richten op uw core business!

 

Bedrijven

Gratis MVO Advies Consult t.w.v. € 225,–

Gratis Consult

MVO Participatie biedt u Social Return oplossingen, direct toepasbaar binnen uw bedrijf. Wij bieden het volledige traject aan: werving en selectie, werkfit maken, opleiden, werkervaringsplek, certificering en dienstverband.

Met onze SROI analyse berekenen wij hoe wij uw SROI bedrag kunnen invullen door kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt voor u te laten werken.

Als kleine aannemer mocht ik vorig jaar mee verbouwen aan het Gemeentehuis, als tegenprestatie moest ik vijf maanden iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten. MVO-Participatie heeft mij geholpen met de werving, het werkfit maken, de begeleiding, het HACCP opleiden en het dienstverband van een kantinedame. Een prima sroi model.

Dankzij de hulp van MVO-Participatie kon ik mij richten op mijn vak en voldeed ik aan de participatie Quotum. En de kandidaat, zij heeft inmiddels een contract bij een Cateraar.

Contact opnemen

E-mail: contact@mvo-participatie.nl  |  Telefoon / WhatsApp: 06 55 33 81 90